Wij zijn nog in kharkiv
Door: Karel
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
18 Juni 2012 | Oekraïne, Charkov
Gerrit, rob, Ruurd, Jan en Cees hebben na bijna 2 weken weer naast moeder de vrouw in hun eigen bedje kunnen slapen
Dat moet hen na de vele ontberingen een geweldig gevoel gegeven hebben
Ruurd zult u zeggen? Wie is dat nou? Wel dat is robbert-Jan zijn doopnaam, hij vindt Ruurd maar niks en heeft kort na zijn geboorte ruurd omgedoopt in robbert-Jan, veel chiquer vindt hij, maar zijn paspoort verraadde zijn oorspronkelijke doopnaam, eigenlijk wil hij dit niet weten, dus nooit hier met hem over praten svp anders heb ik het straks nog gedaan
Gelukkig communiceer ik niet mondeling met jullie, anders had ik mij niet uit kunnen uitdrukken, mijn stem is weg, ik heb gisteren zo gescholden op onze vedetten
Maar over voetbal zouden we het niet meer hebben
Gisteren zijn sandro en ik een stukje gaan lopen, in een park vlak bij ons hotel, dat is een belevenis op zich 40 jaar terug in de tijd
Families waren aan het wandelen, genietend van hun vrije zondag, trouwerijen werden aan de lopende band gesloten, stralende bruiden in synthetisch jurken en veel te grote schoenen, lelijke kerels in ruimpassende pakken, er zat een oude man op een bankje met een weegschaal tussen zijn benen, je kon je bij hem laten wegen voor 1 bec (= 10 ct), san heeft zijn diensten ingekocht, hij was fors aangekomen en voor 5 bec kreeg hij in het russisch een advies hoe af te vallen, er was een protestbijeenkomst van oud nazi's, zij eisten vrijheid van nazi uitingen, ik begreep dit niet en heb aandachtig hun affiches gelezen, waarop ik door hun leider een lintje opgespeld kreeg
Na de wandeling hebben wij vanaf het vip-dek de entertainment op de fan-zone gadegeslagen, om 11.00 uur met veel moeite ons eerste biertje door kunnen slikken
Om 15.00 uur zijn wij genodigd op een feestje van de KNVB € 60 pp moesten we betalen (onze gastheer stak de entree in zijn eigen zak) en gaf ons 2 toegangsbandjes, een hoog bobo gehalte en veel BN'ers na een half uur verveeld rond gekeken te hebben heb ik sandro meegesleept, die stond natuurlijk met iedereen die hij van tv kent direct te lullen, en hebben we onze weg vervolgd
Om 06.45 uur vertrok de oranjemars van de fanzone naar het stadion, kippenvel als je met 10.000 oranje supporters door de straten van kharkiv marcheert
10 duizenden Ukrainers sloten zich bij de mars aan
Onderweg hebben wij de 8 ek kaarten van de naar-huis-gangers aan 8 ukraiense schonen uitgedeeld, we hebben onderweg oranje shirts voor hen gekocht en ik moet je zeggen op de tribune was het veel gezelliger dan bij de vorige 2 wedstrijden
Voor het stadion moesten die meiden onophoudelijk met de lokale bevolking op de foto
Zelfs Rene froger ging op zijn verzoek met hen op de foto (we hadden natuurlijk niet de lelijkste uitgenodigd) Andre worstenboer liepen we tegen het lijf, dat was een heftig mooi weerzien
Ja voor de wedstrijd was het een jolige boel
Na de wedstrijd al mijn oranje attributen aan de ukraiense jeugd weggegeven en als een haas met de taxi naar het hotel om alles wat nog oranje was uit te trekken
We hebben vannacht nog iets gegeten en gedronken in de stad
sandro heeft zijn tel in een taxi laten liggen, die kan nu niet meer bellen en voelt zich geamputeerd
Vandaag nog 1 hele dag in kharkiv, dinsdag 07.00 uur vliegen we naar huis en hopen om 11.35 uur op Schiphol te landen
Tot morgen
18 Juni 2012 - 08:29
Cock:
Aardige suppoorters !!!!!!! -
18 Juni 2012 - 08:42
Hans Slier:
Karel en Sandro ,laatste der Mohikanen , ik ben trots op jullie !
Aan jullie en de andere EKBUS-gangers heeft het niet gelegen !!!!
Goede reis naar huis vrienden !!!
Hans Slier -
18 Juni 2012 - 09:12
Frans Van Alphen:
Karel,
je hebt schrijftalent.
Gelukkig weer een glimlach op mijn gezicht na gisterenavond !
Happy landings,
Groet,
Frans -
18 Juni 2012 - 09:13
Esther:
Handig setje zijn jullie samen, de een vergeet zijn paspoort de ander zijn telefoon....:-)
Nog een laatste dagje Charkov voor jullie, nog veel plezier vandaag en voor morgen een goede reis terug. Tot snel, xxx -
18 Juni 2012 - 13:38
Jopie:
Wederom weer een geweldig verslag en het is net of ik zelf mee mag lopen in die ORANJE zee.
Wens jullie een goede thuis reis en een nogmaals bedankt voor de ongelooflijke leuke verslagen.
Dikke knuffels -
18 Juni 2012 - 16:28
Annette:
Karel wij gaan je verhalen missen!!
Morgen een goeie terug vlucht naar huis
Dikke kus van ons